Komoly támogatás Pécs közösségeinek

Komoly összegű támogatáshoz jutottak Pécs közösségei, a 750 milliós keretre jövőre lehet pályázni.

– 750 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott Pécs a helyi közösségek részvételének és tudatosságának fokozását, a helyi társadalmak megújítását, valamint a pécsi és közösségi alapú gazdaság fejlesztését célzó felhíváson – jelentette be Őri László alpolgármester pénteken. Mint azt az alpolgármester elmondta, a négy éven át folyó, a támogatást elnyerő Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület kezelésében megvalósuló programban a támogatás java részét pécsi civilek számára juttatják tovább, a pénzre pályázni lehet, az első kiírások pedig tavasszal jelennek meg.

Őri László hangsúlyozta: a pályázat keretében elkészített Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia jelentős mértékben hozzájárul Pécs kulturális és közösségi életének fejlődéséhez.

– A támogatói döntést követően első lépésként több fórumot szervezünk, ahol számítunk a lakosság véleményére is. A pályázati keretek kialakítása után tavaszig kerül sor a pályázati felhívások előkészítésére. A felhívások megjelenése és megnyitása 2018. tavaszán várható. A felhívásokon pécsi intézmények, civil szervezetek és vállalkozások projektötleteit várjuk – mondta Őri László.

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője azt mondta, minden olyan program, projekt szóba jöhet, amely alkalmas a közösségek építésére, fejlesztésére, a közösségi élet fokozására. Kitért rá: a helyi egyesületek támogatása mellett reményei szerint a tervezett nagy kertvárosi játszótér fejlesztése is profitálhat a pályázatból.

Mint ismert, bő egy esztendeje az önkormányzat, a helyi közszféra, vállalkozói és civil szféra tizenegy képviselőjéből megalakult a Pécsi Helyi Akciócsoport (HACS). Az Akciócsoport célul tűzte ki, hogy Pécs hosszú távú közösségi és kulturális fejlesztése tudatos módon, a lehető legtöbb városi szereplő egyetértésével, közreműködésével valósuljon meg. Ennek érdekében a HACS kulturális és közösségfejlesztési tartalmú helyi közösségi fejlesztési stratégiát készített és támogatási kérelmet nyújtott be, melynek támogatásáról augusztusban született döntés.

Sajtó neve: pécsma
Megjelenés időpontja: 2017.09.22
Szerző: Ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/komoly-tamogatas-pecs-kozossegeinek/