Közösségi interjúk Pécs közösségeiért

A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában című projekt keretében a pécsi civilek kulturális programalkotó munkáját segítő közösségi interjúk készítése vette kezdetét 2018 októberében. A Pécsi Helyi Akciócsoport (HACS) koordinációjával a város egészét lefedő 13 célterületen kezdődött meg a helyi egyesületek, alapítványok, kulturális csoportok vezetőinek interjúztatása.

A város közösségi és kulturális életéről gyűjtött információk a társadalmi egyeztetésen alapuló, három éven át szervezett kisközösségi kezdeményezésekre építő közösségi programok előkészítését segítik. A program online interjú felületén a helyi közösségi összefogáson alapuló kulturális kezdeményezések megvalósításának előkészítését végző akciócsoport a civil közösségek és művelődő közösségek vezetői és tagjai, aktivisták, önkéntesek válaszait is várja 2019. március 14-ig. A felület az alábbi ikonra kattintva közvetlenül érhető el.

KÖZÖSSÉGI INTERJÚ

A program a civil lakosság önszerveződő csoportjai és civil szervezetei számára is egyaránt nyitott, így a városukért tenni kívánó civil vezetők és aktivisták az interjúkérdések megválaszolásával segíthetik a helyi közösségeik kulturális értékteremtő és megőrző munkájának támogatását.

A programalkotáshoz kötődő folyamatok kapcsán további információ a www.pecsikozossegek.hu honlapon érhető el.

Sajtó neve: PécsMa
Megjelenés ideje: 2019.01.22
Szerző: Ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/kozossegi-interjuk-pecs-kozossegeiert/