„Pécsett mi otthon vagyunk” – Te ismered a város rejtett kincseit?

Pécs belső városrészének sokszínűségét érdemes megismertetni minden generációval. Az október 26-án megrendezett „Pécsett mi otthon vagyunk” című honismereti nap a Baranya Honismereti Egyesület szervezésében kiváló lehetőség a helyi kötődések feltérképezése mellett a múlt bemutatására.

– Kiemelt figyelmet fordítunk a pécsi érdekességek gyűjtésére, a városlátogatásra, valamint azokra az előadásokra, amelyekkel még jobban megismerhető a városrész. A már hagyománnyá vált programunk célja Pécs bemutatása mellett a városban működő honismereti munka megismertetése az érdeklődőkkel, mert Pécsett mi otthon vagyunk – mondta a programmal kapcsolatban Gál András, a Baranya Honismereti Egyesület elnöke.

Felhívás

„Olyan lelkes amatőr vagy szakmabeli honismerők jelentkezését várjuk, akiknek a belső
városrészhez kötődő helytörténeti anyaguk van, és szívesen bemutatnák ezen a napon.

A rendezvényre Power Point vagy Word formátumban készüljenek 10-15 perces előadással, vagy maximum 15 ezer karakter terjedelemben. Az előadásokhoz biztosítunk kivetítési lehetőséget.

Kérjük a kutatómunka során felhasznált írásos forrásokat feltüntetni (könyvtár, levéltár, helytörténeti gyűjtemény, múzeum).

A legjobb előadókat vagy beküldött anyagokat zsűri díjazza.

Beküldési határidő: 2019. 10. 15.

A munkákat a galandras26@gmail.com címre várjuk!”

A Baranya Honismereti Egyesület 1990-ben alakult. Célja Baranya megye tájainak és tájegységeinek bemutatása, megismertetése az itt élő emberekkel és az ide látogatókkal. Ezért az egyesület a megye helyismeretét tűzte ki célul, emellett az itt élő népek sokféleségével és kultúrájával is foglalkozik. Különböző programokkal és rendezvényekkel szeretnék felhívni az érdeklődők figyelmét erre a célra. Még több információ a szervezetről ITT.

A program Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében a Helyi Identitás
és Kohézió Erősítése Pécs Városában (TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001) című projekt keretében valósul meg.

Sajtó neve: Pécsma
Megjelenés ideje: 2019.10.05.
Szerző: Matoricz Tekla