A vak fiú, a siket lány és a dadogós is várnak az I. Pécsi Poloskafesztiválon!

Bizony, nem semmi módját választotta a Speckó csapata annak, hogy a fogyatékossággal élők és az épek közötti kapcsolatteremtést segítse: 13 elbújt poloskát kell a legújabb játékukban résztvevőknek érzékeik és képességeik segítségével megtalálni ahhoz, hogy megismerve a város legkülönbözőbb pontjait, megoldják a feladatokat. 

Évek óta szervez a pécsi Speckó olyan foglalkozásokat, melyek során a lehető legkreatívabb módon ismertetik meg a résztvevőkkel a kerekesszékkel közlekedők, látássérültek, mozgáskorlátozottak, vagy éppen siketek mindennapjait. Céljuk nem csupán az érzékenyítés, a közös és kimagasló játékélményre még nagyobb hangsúlyt fektetnek.

– Nálunk mindig az volt a legfontosabb, hogy minél több találkozást érjünk el: a programok során fogyatékossággal élőkkel játszanak közösen az úgynevezett épek, és így közvetlenül beszélgethetnek egymással. A játékterek kialakításakor érintettekkel mutatjuk be, hogy lehet egy-egy érzékszerv hiányában boldogulni. Az résztvevők élvezik, hogy nyitott és nagyon jól felkészült fogyatékossággal élőkkel kerülnek közvetlen kapcsolatba – tette hozzá Pintér Csaba, a játék fejlesztője. Hozzátette, a játékokkal áthidalják azt a lelki eredetű távolságtartást, amit az emberek kapcsolatba lépési eszközök híján éreznek a fogyatékossággal élőkkel szemben.

Legújabb programjuk a ParaCity egy titkokkal teli, játékos rendezvény; amelyben bejárhatjuk a város izgalmas helyeit, minden érzékszervünkre ható játékos feladatokat oldhatunk meg, találkozhatunk fura figurákkal, és pontokat gyűjthetünk, hogy a végén a mi csapatunk vigye el a pálmát. A 2019-es Poloskafesztiválra szervezett Pécsi ParaCity lényege, hogy megtaláljunk 13 elbújt poloskát a város rejtett helyszínein, kapcsolatba lépjünk velük és őrzőikkel, és a legtöbb speckót (vakpénzt) összegyűjtsük.

Az ingyenes programon részt lehet venni egyénileg, de akár párosan vagy 3-6 fős csapatokban is. Regisztrálni november 29-ig lehetséges, méghozzá ITT.

Ilyen poloskákat kell összegyűjteni az I. Pécsi Poloskafesztivál résztvevőinek

Sajtó neve: PécsMa
Megjelenés ideje: 2019.11.16.
Szerző: Matoricz Tekla
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/pecs-aktual/a-vak-fiu-a-siket-lany-es-a-dadogos-is-varnak-az-i-pecsi-poloskafesztivalon/