Szuper pécsi programok a nyár utolsó hétvégéjére

Sajnos eljött ez is, vége a nyárnak. Ünnepeljük meg az utolsó hétvégén – még ha egy szombati munkanap közbe is szól – méltón ezt a koronavírus miatt igencsak rövidre és rendhagyóra sikeredett időszakot! Az előrejelzés szerint nagyon meleg lesz, aki teheti strandoljon! Emellett mutatjuk a legjobb pécsi programokat is.

„Vigyázat, csalok” – Rodolfo-kiállítás nyílik Pécsen!

Augusztus 28-ától izgalmas vándorkiállítás idézi fel a világhírű bűvész személyét és művészetét Pécsett a Múzeum Galériában. Rodolfo (Gács Rezső) trükkjei apró csodák voltak hétköznapi tárgyakkal, melyekkel nem csak elkápráztatta közönségét, de meg is nevettette. A kiállításról többet tudhatunk meg IDE kattintva.

Mentsük meg együtt a Nick Galériát!

A nehéz anyagi helyzetbe került galéria fennmaradását célzó, „Save the Nick” néven futó 60 tételt sűrítő aukción festmények, fotók, grafikák, szobrok egyaránt szerepelnek majd a kínálatban. Az online aukciós katalógus megjelenése: augusztus 28., 19 óra. Még több információ ITT.

Állatszeretőknek kötelező!

A magyarországi állatkertek idén 8. éve rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, és természetesen a pécsi zoo sem marad ki a buliból. Izgalmas és látványos programok várják – járványvédelmi intézkedések mellett – a látogatókat. Ha pedig időnk és energiánk engedi, látogassuk meg a Pécstől nem messze fekvő erdősmecskei RepZootic miniállatkertet is, ahol szintén remek estét tölthetünk el! A pécsi állatkertben pénteken és szombaton, míg az erdősmecskeiben szombaton és vasárnap várnak minket.

Színház az élet!

Több előadást is megtekinthetnek az önfeledt szórakozásra vágyók az utolsó nyári hétvégén. Augusztus 28-án az Expo Center ad otthont Pindroch Csaba egyszemélyes komédiájának, a Segítség, megnősültem! című darabnak. A Pécsi Nemzeti Színházban aztán 29-én a Csókos asszony című operettet tekinthetik meg a nézők.

Augusztus 29-én, irány a Bóbita Bábszínház!

Habár a közkedvelt Szamárfül Fesztivál sajnos elmarad, két bábelőadást azért megtekinthetnek a 29-én a Zsolnay-negyedbe érkezők. Délelőtt 10-kor legújabb csecsemőszínházi előadásukkal, a Ki lakik az asztal alatt? című darabbal várják a piciket. Délután 16 órakor pedig a szabadtéri színpadon erednek a közönséggel együtt A bűbájos lakat nyomába. 17 órakor pedig időszakos kiállítás nyílik Bábtervezés Mesterfokon II. – az Állami Bábszínház tervezőasztala címmel, mely A PIM-Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára valamint a Budapest Bábszínház közös projektje. Bővebb információ ITT.

Családi Nap Patacson

A PKK Patacsi Művelődési Ház ad otthont a rendezvénynek, melynek részét képezi többek között közös főzés, gyermekszínház, sőt kézműves foglalkozás is. A nyárbúcsúztató összejövetelről ITT írnak bővebben.

Szlalomőrület is lesz a hétvégén Pécsen!

Ahogy azt már említettük, augusztus 29-e, szombat munkanap. Mégis, aki teheti, látogasson ki a Lauber Dezső sportcsarnokhoz, hiszen óriási szlalomverseny, családi programok fogadják majd. Egész nap zúg a közel 150 autó Uránvárosban, a Veress Endre utcában. A látogatók számára a rendezvény ráadásul ingyenes. Még több részletért KATT IDE!

29-én hardcore punk szedi szét az arcokat a Káptalan Kertben

Három hc-zenekar is fellép egymás után a kertben, 19 órakor a Four Keys, 20 órai kezdettel a Dirty Dawn, majd végül 21-kor a Don Gatto repeszti szét a hangfalakat. Jegyek és infók ITT.

Érdekel a katonaság, a fegyverek, a hadi járművek? Itt a helyed!

A hónap utolsó hétvégéjén a Mecsextrém Parkban minden a katonai felszerelésekről fog szólni, sőt ezt kiegészítik veteránautókkal is! Kiállítások, versenyek, bemutatók várják az érdeklődőket, még több részletet IDE kattintva találni.

Szurkoljunk együtt a PMFC-nek!

Hamisítatlan baranyai rangadó veszi kezdetét 30-án, vasárnap 19 órakor a PMFC stadionban. A pécsi piros-feketék ugyanis a Szentlőrinc SE csapatát fogadják. Részletek ITT olvashatók. Az NB II-es meccs előtt pedig az igazi futballrajongók ellátogathatnak a Vasasi Bányász TC – Ferencváros öregfiúk labdarúgó mérkőzésre is, melyen több híres játékost is a pályán láthatnak.

Sajtó neve: PécsMa
Megjelenés ideje: 2020.08.27.
Szerző: ismeretlen
Pontos elérés: https://www.pecsma.hu/top/szuper-pecsi-programok-a-nyar-utolso-hetvegejere/