SAJTÓKÖZLEMÉNY

PERZSA LEOPÁRDOT FOGADOTT ÖRÖKBE A PÉCSI HELYI AKCIÓCSOPORT EGYESÜLET

A TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001 azonosítószámú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” című projekt célkitűzéseivel összhangban a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület élen járó példával hívja fel a figyelmet a közösségi szerepvállalásra.

A 2018. március 1-ével indult városi projekt, a helyi lakosság és civil kezdeményezések bevonásával együttműködésben tervez és valósít majd meg közösségi programokat, rendezvényeket, akciókat, tevékenységeket. A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület példamutató, kezdeményező közösségi akcióként a Pécsi Állatkert nőstény perzsa leopárdjának örökbefogadása mellett döntött, mellyel nemcsak az Állatkertet támogatja, hanem az Európai Fajmegmentő Programot is, ugyanis a perzsa leopárd egyike azon állatoknak, amelyeket az európai állatkertek összehangoltan, az Európai Fajmegmentő Program keretein belül tartanak és tenyésztenek.

A projektet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával konzorciumban megvalósító Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület az örökbefogadást saját forrásból valósította meg, és a projekt célkitűzéseire, a közösségi szerepvállalásra kívánja felhívni vele a figyelmet.

Kapcsolódó linkek:
bama.hu
pecsma.hu
pecsiujsag.hu
pecsinapilap.hu